Koers Bitcoin (BTC)
bitcoin

Voordelig Bitcoins inkopen of verkopen? De Bitcoin is het revolutionaire en volledig digitale betaalmiddel wat een nieuw tijdperk inluidt op de valutamarkt! Inmiddels worden Bitcoins op steeds meer plaatsen geaccepteerd als betaalmiddel.

Omdat de Bitcoin koers sterk wisselt, kan het rijkelijk lonen te wachten op een gunstig moment om je Bitcoins aan te schaffen of juist weer te verkopen. Dat geeft ook direct het risico aan van handelen in of betalen met Bitcoins: je kunt zowel veel winnen als verliezen.

Op deze pagina kan je de ontwikkelingen van de Bitcoin koers zien van de afgelopen jaren. Ook is het mogelijk Bitcoins naar Euros om te rekenen en andersom. Het is bij verschillende websites mogelijk om Bitcoins aan te schaffen. Let hierbij wel op de betrouwbaarheid van de betreffende site! Koop online altijd alleen uw valuta via een betrouwbare Forex broker.
Ontstaan van de Bitcoin

De Bitcoin is cryptografisch geld, wat als principe al in 1998 werd beschreven. De Japanner Satoshi Nakamoto (wat ook een pseudoniem kan zijn) was in 2009 de eerste die het concept uitwerkte in een document dat de grondslag vormde voor de huidige Bitcoin.

De ideologie achter de Bitcoin is om een valuta te creëren die volledig open en onafhankelijk is van overheden en financiële toezichthouders. De angst hierbij is dat het met name aantrekkelijk is voor het criminele circuit en witwaspraktijken. Recent onderzoek toont echter aan dat met relatief eenvoudige trucs ook de sporen van een Bitcoin te traceren zijn en dit gevaar dus minder reëel lijkt dan aanvankelijk werd aangenomen. Desondanks zal de toekomst moeten uitwijzen hoe de digitale munteenheid zich ontwikkelt.

Tot nu toe is de Bitcoin koers explosief gestegen in de beginjaren, maar zeker niet stabiel te noemen. In tegenstelling tot andere fysieke gerenommeerde valuta (zoals de Dollar, Euro). Sinds de Bitcoinhype voorbij is, is de koers aanzienlijk gedaald. Momenteel heeft het een stabiele schommeling. De Bitcoin Foundation behartigt de belangen van de Bitcoin.

De werking van digitale valuta

Omdat de Bitcoin volledig digitaal verhandeld wordt, zit het concept in complexe mathematische berekeningen. Volgens het algoritme worden Bitcoins over tijd vrijgegeven, het duurt dus nog jaren voordat alle Bitcoins gedolven zijn. Het zogenaamde delven (‘mining‘) van Bitcoins vindt plaats door het oplossen van complexe berekeningen die in het algoritme zijn vastgelegd. Hiervoor is zeer veel computerrekenkracht nodig. Omdat de Bitcoin een open valuta is, kan iedereen die dat wil beginnen met mining. De snelheid van mining en de populariteit bepalen momenteel voor het grootste deel de bitcoin koers en haar ontwikkeling.

Trivia

In 2014 ging Mt. Gox, de op dat moment grootste online handelsplaats voor Bitcoins failliet nadat er een grote hoeveelheid Bitcoins kwijt was geraakt. Bitcoins zijn een favoriet doelwit onder hackers omdat de valuta enkel digitaal wordt verhandeld.

BewarenBewaren


Wisselkoersconverter

BTC
EUR
Bitcoin
Euro

Koers Bitcoin afgelopen maand:

Koers Bitcoin afgelopen 5 jaar: