Koers Australische Dollar (AUD)

Koers Australische Dollar (AUD)

De Australische Dollar (AUD) is de officiële valuta van Australië. De Australische Dollar is tevens betaalmiddel in de landen Tuvalu, Nauru en Kiribati (eilanden in de Grote Oceaan).
Na de dekolonisatie van Australië is de munteenheid van Australië van de Britse pond veranderd naar de Australische pond. Weer later, in 1966, werd de Australische pond vervangen voor de Australische dollar.

De koers

De waarde van de Australische dollar heeft vanaf het derde kwartaal van 2012 een stijgende trend laten zien. De stijging van de koers van de Australische dollar heeft deels te maken met de vernauwde samenwerking met China.

Valuta calculator

Gaat u zoals velen voor backpacken, voor zaken of gewoon voor vakantie naar Australië? In dat geval zal u uw euro’s willen inwisselen voor Australische dollars. Voor het omrekenen van geld kunt u handig gebruik maken van een hulpmiddel dat we hebben ontwikkeld. Voor de meest actuele wisselkoers van de Australische dollar en andere valuta kunt u gebruik maken van onze valuta calculator. Hiermee kunt u gemakkelijk valuta omrekenen. Wisselkoersen kunnen van dag tot dag verschillen, vandaar dat de valuta calculator minimaal eens per dag bijgewerkt wordt. Zo kunnen wij u dagelijks de actuele informatie over wisselkoersen aanbieden.


Wisselkoersconverter

AUD
EUR
Australische Dollar
Euro

Koers Australische Dollar afgelopen maand:

Koers Australische Dollar afgelopen 5 jaar: