Koers Braziliaanse Real (BRL)

De Braziliaanse Real is de officiele munteenheid van Brazilië. De munt werd in 1994 geïntroduceerd wanneer het de oude munteenheid, de cruzeiro real, verving in de strijd tegen inflatie. In het begin had de valuta een 1:1 koers met de Amerikaanse Dollar maar is de valuta door de jaren heen gedevalueerd naar de huidige koers. Het teken wat voor de munt gebruikt wordt is een dollarteken met twee strepen in plaats van één: Cifrao Real, het zogeheten Cifrão teken. De betekenis van de munt is ‘Koninklijk‘ en komt uit het Portugees.

Biljetten en munten

Het meervoud van real is reais. De munteenheid is verdeeld in centavo’s, waarbij 1 real = 100 centavo’s. De biljetten hebben een waarde van 1, 2, 5, 10, 20, 50 of 100 real. En de munten hebben een waarde van 1, 5, 10, 25, 50 of 100 centavo’s.

Accepterende landen

De munt wordt niet alleen in Brazilie geaccepteerd, ook in naburige landen als Uruguay en Paraguay wordt de munteenheid geaccepteerd in grensgebieden. Veelal komt dit door duty-free winkels en restaurantjes voor de Brazillianen die over de grens komen winkelen. In Argentinië wordt de munt wijd geaccepteerd, zo ook in de hoofdstad Buenos Aires. Een van de voorlopers van de valuta is de Gulden, omdat Brazilie ooit een Nederlandse kolonie was.


Wisselkoersconverter

BRL
EUR
Braziliaanse Real
Euro

Koers Braziliaanse Real afgelopen maand:

Koers Braziliaanse Real afgelopen 5 jaar: