Dit wordt het Valutanieuws van 2017

Het jaar is al lang en breed begonnen en we hebben een 2016 vaarwel mogen zeggen waarin veel gebeurd is: de Brexit, de groei van de Chinese Yuan en een aantal digitale diefstallen. Ook het nieuwe jaar belooft veel Valutanieuws voor te brengen, en Valutawijzer.nl zet deze voor u op een rijtje:

De gevolgen van de Brexit

In 2017 zal de Britse pond zich verder gaan ontwikkelen nu de gesprekken over de Brexit in een later stadium zitten. De vraag blijft maar of de munteenheid de werkelijke Brexit zal overleven of hij weer zo’n grote daling zal ondergaan. Een ding is zeker: beleggers zijn niet erg blij met de keuze van de eilanders. Ook de¬†Financial Times Stock Exchange zal zijn best moeten doen in het nieuwe jaar.

Dollar vs. Trump

Op 20 januari zullen de Verenigde Staten een nieuwe president hebben, een wiens verkiezing een grote ophef met zich heeft meegebracht, Donald Trump. Vlak na de zege van Trump daalde de dollar met 3 procent ten opzichte van de verkiezingsdag, maar wat gaat de dollar doen wanneer The Donald daadwerkelijk aan het stuur van Amerika staat? We gaan het de komende vier jaar meemaken.

Hackers zitten niet stil

Ook in 2017 heerst er nog steeds digitale dreiging. Het is altijd maar de vraag welke instantie zijn beveiliging niet volledig op orde heeft en dus het volgende doelwit is. Wellicht horen we dit jaar wel helemaal niets uit de digitale onderwereld, maar daar is niets over zeker..