Stop met beleggen in goud

Ga niet meer in goud beleggen, dat schrijft de Rabobank in een financiële update. Volgens de bank is goud sinds november 2012 gevangen in een zeepbel en kan de prijs sterk dalen. De goudprijs is al met 40% gedaald tot een waarde van $1050 per troy ounce in december 2015.

Toch leek het even goed te gaan met de prijs van goud, nadat beleggers de grondstof als een safe haven gebruikte door negatieve rentes en het Britse referendum. De prijs is inmiddels hersteld tot boven de $1300 en werd er zelfs gespeculeerd over een nieuw hoogtepunt. De bank ziet goud , en overigens ook andere grondstoffen, niet als een strategische beleggingscategorie. Op de lange termijn wordt een val van zo’n 70% verwacht, waarbij de goudprijs onder de $500 dollar kan zakken.

Of 70% van Rabobank echt gehaald gaat worden blijft maar de vraag, het ziet er namelijk naar uit dat veel beleggers nog steeds gedreven zijn door emotie en op zoek blijven naar safe havens in de schommelende markten. Toch vinden wij het wel logisch dat de prijs niet eeuwig zo hoog kan blijven staan en blijft het wachten op het knappen van de goudbubbel.