Gemakkelijk wisselkoers omrekenen

Ga je op reis of doe je aankopen in buitenlandse valuta? Met de koersconverter van Valutawijzer bereken je snel en gemakkelijk de actuele wisselkoers van alle valuta ter wereld. De data wordt meerdere keren per dag ververst. Zo heb je altijd een betrouwbaar beeld van de actuele wisselkoersen.

Wisselkoersconverter

USD
EUR
Amerikaanse Dollar
Euro
Actuele valutakoersgrafieken

Door naar de pagina te gaan van de gewenste valuta is te zien hoe de koers zich heeft ontwikkeld:

 Australische Dollar
 Zwitserse Frank
 Britse Pond
 Hongkongse Dollar
 Japanse Yen
 Amerikaanse Dollar

De onderstaande grafiek biedt je inzicht in de wisselkoers van de EUR/USD van de afgelopen tijd. Je kunt hierbij zien hoe de koers van de Amerikaanse Dollar zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de Euro.

Let op: speculeren op valutakoersen brengt altijd een risico met zich mee, koersen kunnen met de dag wisselen. Handel dus met verstand!

 

Wat is een wisselkoers?

Een wisselkoers is de waarde die een bepaalde valuta heeft ten opzichte van een andere valuta. Doordat de waarde van valuta fluctueren verandert de wisselkoers voortdurend.

Meestal wordt de wisselkoers per dag bekeken, maar in het echt verandert hij op ieder moment van de dag. Zeker wanneer je bijvoorbeeld inkopen doet in een buitenlandse webshop, loont het de koersen in de gaten te houden. In de internationale valutahandel wordt er meestal gerekend met dagkoersen.

Omrekenwidget voor je site

Valutawijzer biedt je gratis een widget voor je eigen website of blog. Zo kunnen jouw bezoekers direct valuta omrekenen vanaf jouw website. De widget is helemaal aan te passen aan de kleuren van je website. Maak de gratis widget hier.

BewarenBewaren