Geld wisselen

Wanneer je op reis gaat naar een land waar je niet met de Euro kunt betalen, is geld wisselen de enige optie om ter plaatse te kunnen betalen. Ook wanneer je van plan bent vooral veel te pinnen, is het handig wat cash op zak te hebben.

Niet in alle landen kun je overal even gemakkelijk pinnen. Een goed voorbereide reiziger laat zich niet verrassen!

Geld bestellen via GWK Travelex

Geld wisselen bij een grenswisselkantoor

Geld wisselen doe je meestal bij een grenswisselkantoor; dit is ook de meest betrouwbare optie. Ook banken bieden soms de mogelijkheid om geld te wisselen. In Nederland kun je dan het best terecht bij GWK Travelex – de meest gerenommeerde partij in Nederland waar je geld kunt wisselen.

Omdat je niet te veel commissie wilt betalen en het risico wilt vermijden om opgelicht te worden is het raadzaam al te wisselen op een vliegveld of station in Nederland. Ook bij terugkomst van vakantie of zakenreis kun je je resterende geld wisselen bij een geldwisselkantoor.

Let op de dagkoers

Bij het geld wisselen wordt een dagkoers gehanteerd. Wanneer je bijvoorbeeld van dollar naar euro wilt omrekenen, wordt gerekend met de actuele wisselkoers. Door je van tevoren vast te verdiepen in koersfluctuaties kun je slim inkopen en veel geld besparen.

Op reis? Bestel geld vooraf!

Omdat reisschema’s soms krap zijn en vertragingen op de loer liggen, is het verstandig vast geld te bestellen. Ook is dit handig omdat je bij vooraf bestellen de dagkoers van de bestelling betaalt. De bestelling kun je online gemakkelijk via GWK Travelex doen. Het geld dat je wilt wisselen wordt dan voor je klaargelegd op het kantoor waar jouw reis begint (bijv. Schiphol), zodat je alleen nog maar langs het loket hoeft te lopen om je vreemde valuta op te halen. Ander voordeel is dat je niet eerst een grote hoeveelheid Euro’s hoeft te pinnen.

Bestel online geld bij GWK Travelex

BewarenBewaren