Geld terugwisselen

Bent u op reis geweest naar een land met een andere valuta of heeft u thuis nog wat overgebleven geld gevonden? Dan kunt u dat natuurlijk ook terugwisselen naar Euro’s. Zo zit u niet met weggegooid geld en hoeft uw vakantie niet meer te kosten dan de bedoeling was. Op deze pagina vind u meer informatie hoe u het beste uw vreemde valuta terug kan wisselen voor euro’s.

GWK Travelex

Bij GWK Travelex is het mogelijk om vreemd geld terug te wisselen bij een grenswisselkantoor. GWK accepteert alleen de valuta waar zij zelf ook in handelen en wisselen alleen biljetten. De kosten hiervoor bedragen 0,75% van het totaalbedrag met een maximum van €7,50 en een minimumbedrag van €3,95. Voor meer informatie of voor het wisselen van valuta kunt u langsgaan bij een grenswisselkantoor bij u in de buurt.ABN-Amro

Ook bij ABN-Amro is het mogelijk om vreemde valuta terug te wisselen naar Euro’s. Een nadeel hierbij is echter dat het alleen mogelijk is bij een van de 8 grenswisselkantoren op luchthaven Schiphol. Er geldt een vast tarief van €3,25 per transactie bij een totaalbedrag van minder dan €200. Wisselt u meer dan €200 aan vreemde valuta? Dan is uw transactie gratis.

Krijg ik bij terugwisselen de actuele wisselkoers?

Ja, wanneer u geld wilt terugwisselen dan wisselt u dat tegen de actuele wisselkoers. Het kan zijn dat bij extreme schommelingen van Vraag & Aanbod hiervan wordt afgeweken, maar over het algemeen wordt gewoon de actuele wisselkoers gehandhaafd. Wel betaalt u bij bijna alle wisselkantoren transactiekosten voor het terugwisselen van vreemde valuta.

BewarenBewaren