Beursgang van King Digital levert een half miljard op

De bedenker het populaire spel Candy Crush Saga, King Digital, gaat naar de beurs. De beursgang levert het bedrijf een half miljard dollar op. Afgelopen dinsdag werd de definitieve prijs vastgesteld voor een aandeel.

Totaal worden er 5,5 miljoen aandelen naar de beurs gebracht. King Digital heeft de prijs vastgesteld op 22,50 dollar per stuk. En dat terwijl de huidige aandeelhouders 6,7 miljoen aandelen aanbieden.

King Digital haalt met de aandelen totaal 499,5 miljoen dollar op, dit is ongeveer 361 miljoen euro met de huidige wisselkoers. Het bedrijf melde eerder al dat de bandbreedte van 21 tot 24 dollar gehanteerd zou worden. King Digital wordt met de uitgifte van de aandelen op bijna 7,1 miljard dollar gewaardeerd.

King Digital is een bedrijf dat al sinds 2003 actief is. Het bedrijf heeft inmiddels ruim 180 games op de markt gebracht. Het bekendste spel is Candy Crush Saga, dit spel werd op november 2012 uitgebracht. Sindsdien is het spel al ruim 500 miljoen keer gedownload. De Candy Crush app is in eerste instantie gratis. Wel kunnen er upgrades gekocht worden en kan er betaald worden om verder te gaan in het spel.

De omzet van het Zweedse bedrijf is vorig jaar vertienvoudigt ten opzichte van het jaar daarvoor. De omzet was in 2013 1,9 miljard dollar, dit is tien keer zoveel als de omzet in 2012. King Digital maakte een winst van 568 miljoen dollar, in 2012 was dit nog maar een kleine 8 miljoen dollar.